Josefine Straesser

Sopraan en dirigent
 

Dirigent en repetitor

Naast haar lespraktijk, richt Josefine Straesser zich de laatste jaren tevens op dirigeren. Zo volgde zij directielessen aan de HKU (Hogeschool voor Kunsten Utrecht) en werd zij in 2012 tijdens de Kurt Thomas cursus geselecteerd om een werk van C. Orff te dirigeren in de Jacobi Kerk te Utrecht. 

Vanaf 2013 tot 2016 was Josefine repetitor van het Nederlands Concertkoor en studeerde zij o.a. de koorpartijen in van The Bells (Rachmaninov), Carmen (Bizet), Turandot (Puccini), Otello (Verdi), het Requiem (Berlioz) en de Glagolitische Mis van Janácek. Tevens heeft Josefine meegewerkt aan de Anne Frank cantate van Hans Kox, uitgevoerd in het concertgebouw te Amsterdam op 4 mei 2015.

Sinds september 2016 is Josefine cantor van de Nassaukerk te Amsterdam en werkt zij geregeld mee aan de dienst in de Nassaukerk. Voor meer informatie: www.nassaukerk.nl. 

Vanaf 2017 staat Josefine als dirigent voor het Noord-Hollands selectiekoor (voorheen kinderkoor "De Kickers") en geeft zij tevens stemvorming en solfège aan dit kinderkoor. Voor meer informatie over concerten en/of boekingen van het Noord-Hollands selectiekoor, zie: www.nhselectiekoor.nl.