Josefine Straesser

Sopraan en dirigent
 

Lespraktijk Vox Propria

 

Naast het uitvoeren en optreden, heeft Josefine een grote liefde voor lesgeven, met name aan kinderen. Josefine geeft zang- en pianoles in de omgeving van Amsterdam, Amstelveen en Haarlem. 

Voordat er gestart wordt met de lessen, vindt er een intake gesprek plaats. Samen met de leerling wordt het doel bepaald van de lessen en wordt gekeken hoe dit het beste behaald kan worden. Eigen inbreng van de leerling wordt op prijs gesteld. Josefine heeft ruime ervaring in het lesgeven en geeft inmiddels tientallen kinderen piano- en zangles. 

Bij het geven van zangles is van belang dat ieder mens (en dus ook ieder kind) een eigen en uniek geluid heeft. In de visie van Josefine: "Ieder mens heeft een eigen stem, in het Latijn: "Vox Propria". De eigen stem komt het beste tot uiting bij een natuurlijke benadering. Met "natuurlijk" bedoel ik dat de juiste coördinatie tussen stembanden, keelgebied, middenrif en ademhalingsapparaat tot stand komt, zonder dat er teveel druk optreedt. Ik wil mij leerlingen laten zingen zonder overbodige (compensatie-) bewegingen waarbij gezond stemgebruik essentieel is". 

Josefine is oprichter van Vox Propia (in de Kamer van Koophandel geregistreerd onder Vox Proprium)     KVK nummer 55992536.  Neem contact op (j.straesser@icloud.com) voor een vrijblijvende proefles en voor informatie over de tarieven.